Drugstoerist opgelicht met chocoladerepen

Redactie

Een Fransman die vrijdagavond dacht in Nederland voor 1100 euro softdrugs te hebben gekocht, bleek slechts stro en chocoladerepen op de kop te hebben getikt. De man en de twee Nederlanders die hem probeerden op te lichten zijn aangehouden, meldt de politie zaterdag.

De Fransman en de oplichters vielen door de mand nadat agenten vrijdag rond 22.00 uur meerdere malen twee auto's voorbij zagen rijden. Een auto had een Nederlands en de andere een Frans kenteken. Het Franse voertuig werd op de A16 bij Hazeldonk tot stoppen gemaand.

De inzittende gooide een pakketje uit het raam van de auto. Agenten zagen dat uit het pakketje een stukje hasj stak. In de auto van de 30-jarige Fransman werd nog een pakketje gevonden. Beide pakketjes werden in beslag genomen en de Fransman moest mee naar een politiebureau.

Daar bleek dat in het ene pakketje een gram hasj en meerdere Kitkatrepen zaten. Het andere pakketje bevatte stro en een kleine hoeveelheid hennep. De Fransman verklaarde tijdens het verhoor dat hij 1100 euro had neergeteld voor de chocoladerepen en stro.

In Gilze op de A58 werden een 38-jarige man uit Roosendaal en een 30-jarige man aangehouden voor oplichting. De Roosendaler bleek al vaker drugstoeristen te hebben opgelicht. De drie zitten vast voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.