Button: "Leukere races door Pirelli-banden"

Peterselieman

Jenson Button verwacht dat de Formule 1 een aantrekkelijk jaar te wachten staat. Dit jaar zijn de Pirelli-banden nieuw en dat zal volgens de McLaren-coureur voor veel spanning in de races gaan zorgen. De wereldkampioen van 2009 verwacht dat hij in ieder geval goed om zal kunnen gaan met het rubber.

"Tussen de harde, medium, zachte en superzachte compound zitten grote verschillen. Niet alleen met het oog op de rondetijden, maar ook qua slijtage en levensloop. Dit maakt het racen er een stuk leuker op," zei de McLaren-coureur gisteren na afloop van zijn eerste test met de MP4-26.

"Ik denk dat het voor iedereen goed is om de keuze te hebben uit allerlei verschillende banden, die onderling zomaar voor een verschil van een halve seconde per ronde kunnen zorgen. Ik begrijp dat de mensen thuis kunnen volgen op welke banden een coureur rijdt. Dat maakt het zeer interessant."

Button kwam gisteren niet in de buurt van de snelste tijden, maar dat deerde hem niet. "Met de afstelling hebben we ons helemaal nog niet serieus bezig gehouden. Desondanks ben ik tevreden met de progressie die we boeken. Ik heb het licht nog niet gezien, maar heb voldoende data om te bestuderen. En ik heb zeker nog geen zwakke punten kunnen ontdekken."