Xavi: "Ik zou een kaartje kopen"

André

FC Barcelona-middenvelder Xavi Hernández kijkt uit naar het Champions League tegen Arsenal. Woensdag staat het duel tussen de beide grootmachten op het programma. Volgens de Spanjaard wordt het een genot om naar te kijken.

"Ik was erg blij met de loting," verteld Xavi tegen The Guardian. "Arsenal probeert je niet het voetbal onmogelijk te maken. Zij willen net als ons graag de bal hebben. Als ik supporter was, zou ik een kaartje kopen," lacht hij.

"Arsenal is een heel ander soort tegenstander dan bijvoorbeeld Chelsea of Manchester United. Die ploeg vinden het niet erg als wij de bal hebben, want zij reageren graag. Ik verwacht dat Arsenal dat absoluut niet zal doen." aldus Xavi

Vorig jaar verloor Arsenal in de return kansloos van Barcelona met 4-1. In die wedstrijd scoorde sterspeler Lionel Messi zelfs vier keer. Volgens Xavi gaat dat dit keer niet weer gebeuren. "Arsenal is dit jaar veel sterker. Het is eigenlijk een nadeel dat we ze vorig jaar ook hebben getroffen. Toen hadden ze veel respect voor ons en hadden wij in beide duels constant de bal. Dat zal nu niet het geval zijn."