Marko: "Rijderswissel bij Toro Rosso niet uitgesloten"

Peterselieman

Red Bull-adviseur Helmut Marko sluit niet uit dat Scuderia Toro Rosso nog dit seizoen één van haar rijders gaat wisselen. De Italiaanse renstal start met Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari, maar Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne staan te trappelen om het stuur over te gaan nemen.

"Met Ricciardo en Vergne hebben we twee buitengewone talenten in huis. Buemi en Alguersuari weten dat ze niet in een gespreid bedje zitten en dat je niet tot je pensioen kunt blijven," zei Marko tegen Auto Motor und Sport.

Marko voerde eerder deze winter de druk op Buemi en Alguersuari op en doet dit nu opnieuw. "De prestaties van Buemi waren vorig jaar niet wat we van hem verwacht hadden. Alguersuari is vooruit gegaan, maar is het genoeg?" Marko zag in ieder geval gisteren bij de eerste testdag in Jerez Ricciardo goed presteren, en hij weet dat de instelling van Vergne zeer goed is. "Als de rijders met z'n vieren naast elkaar de bocht in zouden gaan dan weet ik zeker dat Vergne er als eerste uit zou komen."