'NGP zal de PSP niet vervangen'

Kevin (Chixu)

De aankomende handheld van Sony, de Next Gen Portable, zal volgens Sony-baas Shuhei Yoshida 'de PSP niet vervangen'. Hij denkt dat de twee handhelds prima hand in hand kunnen gaan. Hij zegt bijvoorbeeld dat de PSP te populair is om zomaar op te geven.

In een interview met EDGE zegt Yoshida dat er geen reden om te denken dat de NGP de PSP zal vervangen. "De NGP bevat alles wat Sony kan en wil hedendaags. Het is een platform met gigantisch potentieel. Het zal echter niet een platform vervangen dat al zeven jaar op de markt is en zeer populair en betaalbaar is geworden, vooral bij de jongere generaties. We zullen bijvoorbeeld de NGP niet voor dezelfde prijs kunnen verkopen. De prijs is voor veel mensen van groot belang. Ik denk dat gebruikers veel aan de NGP zullen moeten gaan wennen, dus voor een tijd zullen de NGP en PSP samen blijven bestaan."

Een gerucht was dat de NGP 299,99 dollar zou kosten en dat de releasedatum 1 januari 2012 zal zijn. Dat zijn slechts geruchten en we zullen dan ook even op officiële data moeten wachten.

http://i.fokzine.net/upload/11/02/110211_192227_alg_yoshida.jpg

Yoshida bij de presentatie van de NGP