Game wil speelgoedmarkt veroveren

Redactie

Het paarse draakje Spyro moet dit najaar de speelgoedmarkt veroveren. Wie speelgoed van het draakje heeft, kan dat ook gebruiken in het computerspel Skylanders Spyro's Adventure. Het is de eerste keer dat 'echt' speelgoed invloed heeft op een digitaal spel.

"Kinderen kunnen in de game een avontuur beleven en dat met het speelgoed naspelen", legt een woordvoerder van gamebedrijf Activision uit. Door het speelgoed op een meegeleverd plateau te plaatsen, wordt hetzelfde personage 'op magische wijze' in de game geplaatst.

"Het speelgoed komt tot leven op het beeldscherm, maar ook daarbuiten kunnen kinderen verder spelen", legt de woordvoerder uit. Data uit de game wordt opgeslagen in het speelgoedfiguurtje, waarna het speelgoed meegenomen kan worden naar de spelcomputer van vrienden.

Dertig verschillende speelgoedpersonages worden vanaf het najaar uitgegeven, voor minder dan tien euro per stuk. Elk karaktertje heeft unieke eigenschappen en daarmee kunnen in de game specifieke gebieden worden verkend. Zo kan alleen een karakter met vuureigenschappen het lavagebied betreden. Door in het spel met een personage te spelen, verdient de speler ervaringspunten en goudstukken. Daarmee kunnen extra aanvallen en krachten worden gekocht.

Skylanders Spyro's Adventure wordt dit najaar uitgegeven voor de Nintendo Wii. Over een release op andere spelcomputers wordt nog niet gesproken.