Been: "Heracles vanaf eerste minuut vastzetten"

Olga Kroeders

Mario Been hoopt dat door de steun van de Feyenoord-aanhang zijn ploeg net een stap extra kan zetten tegen Heracles Almelo. "Het wordt tijd dat we wedstrijden gaan winnen", laat Been weten op de website van de Rotterdammers. Morgen is De Kuip nagenoeg uitverkocht. "We hopen dat de supporters negentig minuten achter de ploeg staan en echt een twaalfde man voor ons zijn."

"Dat moeten we ook zelf afdwingen, door vanaf de eerste minuut strijd te leveren. Ik hoop op eenzelfde scenario als tegen VVV, waarin het publiek ons enorm heeft geholpen en we drie punten pakten", aldus Been, die deze week niet lekker heeft kunnen trainen met zijn selectie.

"Het positieve is dat de jongens die voor de verschillende nationale elftallen in actie zijn gekomen, dat goed hebben gedaan. Zowel de jongens van Oranje onder 19 als van Jong Oranje hebben een prima indruk gemaakt", zei Been, die zijn ploeg enthousiast en gretig wil zien spelen. "Net als tegen Vitesse en FC Twente willen we ook tegen Heracles de tegenstander vanaf de eerste minuut vastzetten. Vanuit die opvatting moeten we zelf aan voetballen toe gaan komen. Hopelijk scoren we dan ook wat makkelijker dan we de afgelopen weken hebben gedaan."