FC Twente zonder Janko tegen Vitesse

Olga Kroeders

FC Twente moet het zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse stellen zonder Marc Janko. De Oostenrijkse spits van de Tukkers is niet tijdig hersteld van een heupblessure. De Amerikaan Oguchi Onyewu is wel weer inzetbaar. De in de winterstop gehaalde verdediger had last van zijn rug.

Trainer Michel Preud'homme kan eveneens niet beschikken over Dwight Tiendalli en Andreas Bengtsson. Tiendalli kampt al een tijdje met een knieblessure, Bengtsson raakte maandag bij de beloften geblesseerd aan zijn enkel.

Luuk de Jong neemt waarschijnlijk de plek in van Marc Janko. De kersverse international staat normaal achter de aanvaller, maar geeft de voorkeur aan de spitspositie. "Luuk wordt completer door het spelen op verschillende posities," zei trainer Michel Preud'homme vanmiddag. "Hij gaat zijn ervaring als aanvallende middenvelder gebruiken in de spits."

Bryan Ruiz start mogelijk ook in de basis. Het gaat de goede kant op met de sterspeler van Twente, die tegen Feyenoord (2-1) en FC Utrecht (1-1) respectievelijk twintig en 45 minuten speelde.

Twente treedt morgen aan tegen Vitesse. De gedaanteverwisseling van die club is de Belgische oefenmeester niet ontgaan. Eind vorig jaar versloeg Twente de Arnhemse ploeg met maar liefst 5-0 in het bekertoernooi, maar Vitesse versterkte zich in de winter flink. "Die 5-0 moeten we vergeten. Vitesse is niet meer dezelfde ploeg."