Nieuwe MMO van Blizzard geen WoW 2

Pheno

Blizzard is al een tijd bezig met een nieuwe nog onbekende MMO. Mike Morhaime, baas van Blizzard, heeft tijdens het DICE-event gesproken over dit nog geheimzinnige project. Het zal volgens hem een nieuw, fris spel worden en zeker geen World of Warcraft 2.

Veel van de medewerkers die aan de game werken zijn ervaren MMO-ontwikkelaars, die ook aan World of Warcraft hebben gewerkt. Hij geeft aan dat ze veel hebben geleerd van World of Warcraft, en dat ze van al het geleerde gebruik maken in de ontwikkeling van dit spel. Sommige lessen konden ze al implementeren in patches voor World of Warcraft, andere lessen hebben ze geleerd uit ontwerpfouten, die niet zo opgelost konden worden in de populaire MMO. Deze ervaringen hebben ze natuurlijk wel meegenomen in dit nieuwe project.

Het spel zal naast World of Warcraft bestaan, en het spelen met vrienden, vinden van nieuwe vrienden en clans zullen belangrijke factoren zijn in dit nog naamloze project. Mike Morhaime voegt nog toe dat je soms opnieuw moet beginnen om het geijkte te veranderen. Dus geen World of Warcraft 2. Wij zijn benieuwd.