Alvarado Brown vervangt Romero tegen PSV

Olga Kroeders

Esteban Alvarado Brown zal dit weekend bij AZ onder de lat staan in de competitiewedstrijd tegen PSV. Eerste doelman Sergio Romero is in de oefeninterland van Argentinië tegen Portugal geblesseerd geraakt aan zijn enkel. De andere doelmannen Joey Didulica (nek) en Erik Heijblok (knie) zijn ook geblesseerd.

Alvarado is keeper bij Jong AZ. "Hij is een grote, fysiek sterke en talentvolle keeper. Bij Jong AZ speelt hij heel aardig en Esteban is international van Costa Rica. Ik wil wel zien hoe ver hij is na een halfjaar acclimatisatie,” aldus Verbeek die het naast Romero ook moet doen zonder de geschorste verdedigers Dirk Marcellis en Niklas Moisander.

Er was ook goed nieuws. Brett Holman kan naar alle waarschijnlijkheid weer in actie komen. Na een rustperiode vanwege de Azië Cup heeft hij weer bij de selectie aangesloten. “Ik verwacht dat hij weer fris en fruitig is. Een probleem is dat zijn vrouw hoogzwanger is. Daarover hebben we goede afspraken gemaakt. Voorlopig is er nog geen ontsluiting en ze willen het op natuurlijke wijze laten komen.”