West Ham United naar stadion OS 2012

Olga Kroeders

West Ham United heeft de strijd om het olympisch stadion van Londen 2012 gewonnen. De organisatie verkoos de plannen van die club boven die van rivaal Tottenham Hotspur. West Ham verkleint het stadion van tachtigduizend naar zestigduizend zitplaatsen en behoudt de atletiekbaan in het stadion.

De beslissing is nog niet helemaal beklonken. Twee ministeries en de burgemeester van Londen moeten nog hun goedkeuring geven. Als alles goed gaat hoopt West Ham het stadion, waar de openings- en sluitingsceremonie van de Spelen en de atletiekwedstrijden worden gehouden, in augustus 2014 te kunnen betrekken.

Tottenham, dat het stadion wilde slopen en vervangen door een voetbalstadion met zestigduizend zitplaatsen op dezelfde plaats, gaf eerder deze week al aan over juridische stappen na te denken als de strijd van West Ham zou worden verloren. Ook Leyton Orient is het niet met de plannen eens. Die club is tegen de komst van West Ham en Tottenham. Het eigen stadion van Leyton is vlakbij het olympisch stadion.