'Ajax polst Hiddink voor technische rol'

Jeffrey

Guus Hiddink is door Ajax gepolst om de rol van 'technisch manager' of 'technisch directeur' te vervullen. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag.

De terugkeer van Cruijff werd donderdagavond officieel. De voormalig speler van de Amsterdamse club zal plaatsnemen in een klankbordgroep. Iets wat hoog op de agende staat is de aanstelling van een nieuwe technische man. Hiddink zou al gepolst zijn om die functie te vervullen.

Ook de namen van Co Adriaanse en Louis van Gaal zingen volgens de krant rond in Amsterdam. Laatstgenoemde kan echter niet door een deur met Cruijff, waardoor het niet aannemelijk lijkt dat hij de rol op zich zal nemen. Adriaanse is momenteel trainer van het Olympisch elftal van Qatar.

De rol van algemeen directeur Rik van den Boog is een interessante. Als er een technisch manager wordt aangesteld, wordt een gedeelte van het takenpakket van Van den Boog overgeheveld. Het is de vraag of de bestuurder akkoord zal gaan met een afgeslankte functie. Cruijff zal in zijn nieuwe rol een paar keer per jaar aanwezig zijn in de ArenA.