Brain Candy kondigt Fray aan

Inge (tombolafan)

Op haar eigen site heeft Brain Candy een nieuw spel aangekondigd: Fray. Er wordt al bijna een jaar aan gewerkt, en het staat op de planning dat het spel aan het eind van 2011 uit zal komen. Fray is een turn-based strategyspel. Het grote verschil met eerdere turn-based strategyspellen is dat Fray simultaan gespeeld zal kunnen worden.

Het sci-fi spel speelt zich af in 2098, een tijd waarin de maatschappij op instorten staat. Drie grote organisaties vechten om de macht op aarde en de (energie)bronnen die zich daar nog bevinden. In deze wereld, waar interactie tussen mensen vooral beperkt is tot cyberspace, heeft de mensheid verscheidene virtual reality modules gecreëerd. Hierin kan men de harde realiteit ontvluchten, en de emoties beleven die vorige generaties tijdens het dagelijks leven konden ervaren. Sommige van deze modules zijn gemaakt om de mens plezier te doen, maar andere hebben minder fijne doelen. Een van de meest cruciale virtuele omgevingen in het spel is de combatmodule, Fray.

Spelers zullen Fray binnengaan met een squad, een groep van vier personages. Elk personage heeft zijn eigen specialiteit. De speler dient zijn squad uit te rusten met een verscheidenheid aan wapens, items en bekwaamheden om ze klaar te stomen voor de strijd. Als ze zich eenmaal in Fray bevinden krijgen de spelers tegelijkertijd de mogelijkheid om de volgende actie te kiezen, en wanneer alle spelers gekozen hebben, of de tijd op is, worden de acties uitgevoerd door de personages. Het feit dat de spelers tegelijkertijd de volgende actie kunnen kiezen neemt een groot deel van de frustratie weg die vaak te zien is in turn-based strategyspellen, doordat de wachttijd vaak lang is.

Fray belooft een interessant spel te zijn met een originele elektronische soundtrack, 3D beelden en motion-captured animaties. We zijn benieuwd! Hieronder staan alvast wat personages afgebeeld.

Fray - Aros klein Fray - CronaCorp klein Fray - MagTyde klein

Fray logo