'Kampioen van de armoede' op komst

Jeffrey

De Eredivisie is spannend, maar van een overtuigende koploper is geen sprake. PSV is op dit moment koploper in de Eredivisie. FC Twente heeft hetzelfde aantal punten maar is op basis van een minder doelsaldo tweede. Nooit eerder kwam het voor dat de lijstaanvoerder na 22 wedstrijden slechts 47 punten verzamelde. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Vier ploegen staan binnen vier punten van elkaar en daarmee stevent de competitie opnieuw af op een spannende ontknoping. Ajax staat derde met drie punten achterstand, FC Groningen vierde met vier punten minder dan PSV. Gemiddeld zijn er deze eeuw 81 punten voor nodig om kampioen te worden.

PSV pakte in het seizoen 2007/2008 de titel met een totaal van 72 punten. Dat is tot nu toe het laagste aantal deze eeuw. Dat seizoen had PSV na 22 wedstrijden echter meer punten (49) dan in het huidige seizoen. In het restant van de competitie zullen de ploegen goed moeten presteren om te voorkomen dat zij een echte 'kampioen van de armoede' zullen zijn.