Mamma Mia-ster leert Lincoln op vampiers jagen

Redactie

De Britse acteur Dominic Cooper is in onderhandeling om de mentor van Abraham Lincoln te spelen in Abe Lincoln: Vampire Hunter. Joaquin Phoenix was ook in gesprek over de rol maar producent Fox wil nieuwkomer Cooper, schrijft filmsite Deadline.

In de film is de president van Amerika naast het besturen van zijn land en het beëindigen van de slavernij ook druk met het jagen op vampiers. Zijn mentor Henry is zelf een vampier, maar besluit de president te helpen. De film wordt geregisseerd door Timur Bekmambetov.

Naar verluidt speelt de jonge en relatief onbekende Benjamin Walker de rol van Lincoln. Anthony Mackie, bekend van The Hurt Locker, is in beeld om de beste vriend van Lincoln te spelen.

Cooper brak door met zijn rol als Sky in de musical Mamma Mia en gooit nu hoge ogen met de film The Devil's Double, waarin hij de dubbelganger speelt van de sadistische zoon van Saddam Hussein. Of die film ook in Nederland wordt uitgebracht is nog onbekend.

Abe Lincoln: Vampire Hunter is gebaseerd op het gelijknamige boek van Seth Grahame-Smith, die ook het boek Pride and Prejudice and Zombies schreef. Een bewerking van Jane Austens Pride and Prejudice met een flinke dosis zombies.


Dominic Cooper (Foto: Novum)