De Bakker mist zelfvertrouwen

Peterselieman

Thiemo de Bakker ging gisteren in Rotterdam bij het ABN AMRO World Tennis Tournament met 6-4 en 6-4 onderuit tegen de Rus Mikhail Youzhny. De nummer 50 van de wereld zegt het vertrouwen te missen om echt tot goede resultaten te komen.

De Bakker won eerder deze week van Philipp Petzschner, wat zijn eerste zege van het jaar betekende. "Ik voelde me nu wel beter, maar Youzhny sloeg op de belangrijke momenten toe," zei de Nederlander na zijn verliespartij. Hij werd in elke set tegen het eind gebroken. "Dan voel je wel die extra druk omdat je weet dat de set dan beslist wordt."

De Bakker opereerde tot nu toe vanaf de baseline, maar probeert nu met aanvallend spel zijn vertrouwen terug te krijgen. "Ik voel me nog niet echt op mijn gemak aan het net, maar ik wil daar wel naartoe. Het gaat steeds beter. Je moet er wat verrassing in gooien, anders blijf ik alleen maar rennen."

Het doel van de Nederlander is om eind dit jaar bij de beste dertig te zitten. Wil hij dit halen dan moet hij veel betere resultaten boeken. "Er is nog genoeg werk te doen."