Ramsteijn: "Tevreden, maar dit is het nog niet"

Niels (DerMeister)

Kaj Ramsteijn maakte woensdag zijn opwachting in Jong Oranje. Hoewel hij van de Tsjechische leeftijdsgenoten verloor, kijkt hij tevreden terug op zijn debuut.

Jong Oranje kwalificeerde zich niet voor het EK en is daarom in opbouw. Cor Pot experimenteert en geeft veel nieuwe namen een kans, waaronder Ramsteijn. "Het ging ondanks de nederlaag best redelijk en ook persoonlijk ging het goed. Ik heb het gevoel dat de coach vertrouwen in me heeft. Hij geeft ons veel vrijheid, creëert veel sfeer. Dat is prettig werken", zegt de verdediger tegen SEG.

"Ik speelde met Jeffrey Bruma in het centrum", vervolgt Ramsteijn. "Ik ken hem nog van de jeugd van Feyenoord. Daar speelden we af en toe ook al samen in het centrum, in de C1 en B1 dacht ik. Hij was een jaar jonger maar speelde altijd in hogere elftallen. Daarna ging hij naar Chelsea. Hij is volwassen geworden, net als de andere spelers. De meeste jongens ken ik al jaren, zeker de Feyenoorders en die zijn goed vertegenwoordigd bij Jong Oranje. Ik denk we een goede generatie hebben."

Ramsteijn veroverde dit seizoen een vaste basisplaats bij Excelsior en dwong met zijn prestaties een plek bij Jong Oranje af. "Ik ben tevreden, maar dit is het nog niet. In die zin ben ik niet tevreden, want ik wil meer stappen maken. Maar dit seizoen verloopt wel zoals ik had gehoopt met een basisplaats bij Excelsior. Met Jong Oranje had ik vooraf geen rekening gehouden, dus dat is boven verwachting."