Blokhuijsen: "Heb kans op wereldtitel allround"

Peterselieman

Jan Blokhuijsen won vorige maand zilver bij het Europees kampioenschap allround achter Ivan Skobrev. De Rus zal ook tijdens het WK allround concurrent van de Nederlander zijn, maar er zijn meer kapers op de kust, waaronder Shani Davis. Toch dicht Blokhuijsen zichzelf kansen toe.

Het toernooi zal worden verreden in Calgary, waardoor snelle tijden mogen worden verwacht. Dit schrikt Blokhuijsen in ieder geval niet af. "Ik reken mezelf tot één van de kanshebbers, maar Shani is volgens mij de te kloppen man." Om kans te maken moet hij op de 500 en 1.500 meter het verschil beperkt zien te houden. "Ik probeer op die afstanden bij te blijven en hem vervolgens op de andere afstanden aan te vallen."

Blokhuijsen heeft als doel om vier persoonlijke records te gaan rijden. "Ik heb het idee dat ik mezelf hier kan verrassen. Ik denk dat ik een hele sterke vijf kilometer in de benen heb," zei de TVM-rijder die zichzelf niet kansloos acht. "Zo'n WK-titel, daar droomde ik vroeger van. De dag dat die droom werkelijkheid wordt, komt steeds dichterbij."