Houseparty in metro afgelast

Redactie

Het housefeest dat zaterdag in een Amsterdamse metro stond gepland is afgelast. Dat hebben de organisatoren genaamd Infaders donderdag kenbaar gemaakt via Facebook.

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB is blij met de afgelasting. "Hiermee hebben zij een verstandige beslissing genomen en gehoor gegeven aan de oproep van GVB om de veiligheid van reizigers en personeel niet in gevaar te brengen."

Na een klacht van het GVB en vanwege de grote belangstelling had de organisatie al besloten de exacte plaats van de 'Metro Rave' geheim te houden. Feestgangers moesten zelf de juiste metro vinden.

De party was bedoeld om de GVB te steunen in de strijd tegen de geplande miljoenenbezuinigingen. Dinsdagmiddag gaven al 1800 mensen aan naar het feest te komen.

Het is niet onze bedoeling om het GVB nog meer problemen te geven, we willen ze juist steunen", staat op Facebook. "Daarom gaan we nu kijken hoe we de Metro Rave kunnen verplaatsen. In ieder geval gaan wij zaterdag gewoon bier drinken in de kroeg en lachen om wat er deze week gebeurd is." "Het is een sympathiek gebaar, maar liever niet in onze voertuigen", was eerder het commentaar van het vervoersbedrijf.

Volgens het GVB is een metrostel berekend op driehonderd reizigers.