Studenten overnachten weer in universiteit

Redactie

De studenten die sinds woensdag een gebouw van de Universiteit Utrecht bezetten uit protest tegen de bezuinigingen, blijven daar tot vrijdag middernacht. Dat hebben ongeveer vijftig studenten donderdag besloten. Het bestuur van de universiteit is akkoord, meldt een woordvoerder van de actievoerders.

Het gebouw aan de Drift bevat een collegezaal en wat kleinere zalen. De colleges zijn verplaatst naar een naastgelegen gebouw. "Wij zijn blij dat het onderwijs gewoon doorgaat, naast ons eigen onderwijsprogramma", zegt de woordvoerder. "Het gaat om ons om goed onderwijs."

De actievoerders raken al aardig vermoeid. "Ik ben zelf al behoorlijk kapot, maar het is inspirerend. We krijgen veel goede reacties en steunbetuigingen, dat geeft veel energie", zegt hij. "Als we klaar zijn gaan we goed uitrusten, en ons dan voorbereiden op de landelijke demonstratie in Den Haag op 4 maart."

Woensdag meldden zich ruim honderd studenten in het gebouw en bij demonstraties op de Neude. Donderdag deden vijftig tot zestig mensen mee. De hele dag zijn lezingen gehouden, debatten gevoerd en films getoond.