Suárez krijgt officieel afscheid van Ajax-publiek

Jeffrey

Het Ajax-publiek krijgt zondag 20 februari tijdens het competitieduel met VVV-Venlo de gelegenheid om Luis Suárez uit te zwaaien. De aanvaller stapte eind januari over naar Liverpool en heeft inmiddels bevestigd dat hij volgende week zondag naar de Amsterdam ArenA komt, zo meldt Ajax via haar officiële kanalen. Suárez speelde tussen augustus 2007 en december 2010 in totaal 159 officiële wedstrijden voor Ajax. De Uruguyaan scoorde daarin liefst 111 doelpunten.

Het leverde hem een gemiddelde op van 0,7 doelpunt per wedstrijd in het shirt van Ajax. Een ongekend hoge score voor de 24-jarige aanvaller. Vorig seizoen werd Suárez topscorer van de Eredivisie met 35 doelpunten. Ook werd hij verkozen tot Voetballer van het Jaar. Zeven van zijn 35 goals maakte hij uitgerekend tegen VVV.

In De Koel nam hij alle vier de Ajax-goals voor zijn rekening en in de ArenA maakte hij een hattrick bij de 7-0 zege op de club uit Limburg. Ajax roept de supporters op massaal naar de ArenA te komen. "Een uitverkochte ArenA zou uiteraard het mooist denkbare decor zijn voor Suárez."