Glimlachend winkelen met de 3DS

Pheno

Nintendo streeft er naar om consumenten te laten winkelen met een glimlach. Tenminste, dat beweert Reggie Fils-Aime, baas bij de Amerikaanse tak van Nintendo. Nintendo ontwikkelt een 3DS E-shop met een 'Nintendo-sausje'. De E-shop is pas in mei beschikbaar.

In een interview gaf Reggie Fils-Aime aan dat Nintendo zeker niet van plan is om al bestaande toepassingen zoals Apple's App Store of de PlayStation Store te kopiëren: "Zoals je weet, houdt Nintendo er niet van om te doen wat mensen al hebben gedaan. Ja, we hebben een Nintendo E-Shop, we zullen digitale content hebben en we zullen verschillende soorten toepassingen hebben, maar we doen het met een Nintendo tintje".

Reggie legt uit dat door de 'Nintendo touch' het mogelijk is een digitale winkel te maken die fris en anders is: "Wij brengen een glimlach op het gezicht van de consument en dat gaan we doen op een manier die, vanuit een oogpunt van de consument nieuw, fris en anders voelt".

De Nintendo 3DS is vanaf 25 maart in Nederland te koop. Of we gaan glimlachen bij het zien van de inhoud van de winkel en de bijbehorende prijzen is nog even afwachten, dat weten we pas vanaf mei.

Nintendo 3DS