Bayern München rekent op Robben en Ribéry

Peterselieman

Bayern München-trainer Louis van Gaal hoopt de achterstand van vijftien punten op de koploper van de Bundesliga Borussia Dortmund in te halen nu Arjen Robben en Franck Ribéry weer fit zijn. Komend weekend tegen Hoffenheim wordt mogelijk de eerste keer dat Robben en Ribéry dit seizoen samen spelen.

Robben stond de eerste seizoenshelft aan de kant met de hamstringblessure die hij opliep tijdens het WK. Ribéry raakt in januari geblesseerd aan zijn knie en kon daardoor enkele weken niet spelen.

"Ik voel me goed", zegt Robben tegen De Telegraaf. "Ik denk dat ik tegen Hoffenheim in actie kan komen." Assistent-trainer Andries Jonker zegt dat Robben nog wel extra training nodig heeft om op tijd fit te zijn voor het aankomende duel.

Bayern München wil een plaats in de Champions League veilig stellen en moet daarvoor minstens als tweede eindigen. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge ziet de tweede plaats dan ook als hoogst haalbare. "We kunnen het ons niet permitteren de Champions League te missen", zegt hij.