Manager: "Kubica vreesde voor verlamming"

Peterselieman

Robert Kubica vreesde dat hij na zijn rallycrash deels verlamd was geraakt, zo meldt zijn manager Daniele Morelli. De 26-jarige Lotus Renault GP-rijder raakte bij het raken van een vangrail zwaar gewond en moest meteen geopereerd worden. Hij vreesde dat zijn gebroken ledematen en zijn hand niet de zwaarste verwondingen waren.

"Robert vroeg me of hij verlamd geraakt was en hij zei mij eerlijk te zijn. Ik zei nee en dat hij niets opgelopen had wat niet genezen zou kunnen worden," zei Morelli. "Robert krijgt medicijnen om de pijn te verlichten, maar ik heb hem alweer zien lachen. Hij is oké. Het ergste is voorbij. Hij is sterk en vasthoudend en zal sterker terugkeren."

De ergste kwetsuur waar Kubica mee te maken had was zijn rechterhand. De artsen hebben hem hieraan langdurig geopereerd en het lijkt er op dat dit gelukt is en er geen nieuwe operaties aan de hand nodig zijn. Morgen gaat de Pool onder het mes om aan de schouder en de voet geholpen te worden. Hierbij wordt mogelijk ook naar de hiel gekeken, want deze blijkt ook geraakt te zijn. De operatie aan de elleboog moet nog even uitgesteld worden omdat de coureur kampt met een geperforeerde long en daardoor niet op zijn buik gedraaid kan worden.

Ondertussen hebben steeds meer coureurs en teams hun medeleven met Kubica betuigd. Vele rijders wensten hem al beterschap en onder meer Fernando Alonso, Jean Alesi en Giancarlo Fisichella zijn al bij hem op bezoek geweest. Tijdens de wintertest in Jerez rijden Lotus Renault GP en McLaren rond met een boodschap om de coureur beterschap te wensen.