'Nog geen harde bewijzen tegen Riccò'

Peterselieman

Riccardo Riccò werd afgelopen maandag in een ziekenhuis met koorts opgenomen nadat hij zichzelf een bloedtransfusie had toegediend. Bij een huiszoeking in het huis van de Italiaanse wielrenner zijn tot nu toe echter geen bewijzen gevonden van deze actie.

Hierdoor is er nog altijd geen hard bewijs tegen Riccò die er van verdacht wordt opnieuw in de fout te zijn gegaan. In het huis van hem werd alleen een pilstrip en flacon met buitenlands opschrift gevonden. Hierdoor staat momenteel alleen de verklaring van de behandelend arts van Riccò als bewijs.

De vader van de renner ontkent echter, waardoor de bloedwaarden uitsluitsel zullen moeten geven. De ploeg van Riccò, Vacansoleil, heeft ploegarts Daniel DeMarteleire naar Pavullo gestuurd om de situatie van daar uit te onderzoeken. Tot dit duidelijk is worden er geen mededelingen over de zaak gedaan.

Mocht er enig vermoeden zijn dat Riccò inderdaad een bloedtransfusie heeft ondergaan dan zal Vacansoleil hem direct op straat zetten, zo heeft de ploeg eerder al laten weten. Hiervoor is echter wel een vorm van bewijs nodig.