[Gerucht] Gears of War: Exile werkt alleen met Kinect

Redactie

Het gerucht gaat dat het schietspel Gears of War: Exile alleen werkt met de Kinect-camera voor de Xbox 360. Het gaat om een on-railsschietspel dat de speler een nieuw perspectief biedt op het verhaal dat in de Gears of War-serie wordt verteld. Dat schrijft het Amerikaanse weblog Kotaku althans.

Bij een on-railsschietspel worden camerabewegingen automatisch uitgevoerd. Binnen het zichtbare kader is het de taak van de speler om af te rekenen met vijanden door ze neer te schieten. House of the Dead is één van de bekendste spellen uit het genre. Op Twitter heeft gamedesigner Cliff Bleszinski aangegeven dat het dit jaar te verschijnen Gears of War 3 de bewegingsgevoelige Kinect-camera niet ondersteunt. Het gerucht dat het onaangekondigde spel Gears of War: Exile speciaal voor de camera gemaakt wordt, laait hierdoor op.

Een eerdere onthulling van een onbekende game werd een dag voor de Spike Video Game Awards in januari geannuleerd. In diezelfde maand werd het bekend dat Epic Games bezig is met de game Gears of War: Exile. De gamestudio heeft echter niets aangekondigd.