Donald na dit seizoen naar Roda JC

Niels (DerMeister)

Mitchell Donald vertrekt aan het einde van dit seizoen transfervrij van Ajax naar Roda JC. Dat heeft technisch directeur Martin van Geel tegen VI bevestigd.

Donald tekent een contract tot medio 2014 bij Roda JC. Directeur Martin van Geel kent de middenvelder nog van zijn tijd bij Ajax. Donald kreeg eerder te horen dat zijn contract bij de Amsterdammers niet wordt verlengd.

De 22-jarige speler maakte op 14 februari 2008 zijn debuut in het eerste tijdens het Europa League-duel met Werder Bremen.. Door blessures van Urby Emanuelson, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen en een schorsing van Geroge Ogararu mocht hij zijn opwachting maken.

Tot een definitieve doorbraak wist hij daarna echter nooit te komen. De tweede helft van vorig seizoen speelde Donald op huurbasis voor Willem II. Tot nu toe speelde hij 22 wedstrijden in de Eredivisie.

Van Geel heeft de komst van Donald bevestigd en is verheugd met de transfer. "Hij is fysiek en mentaal prima in orde en is met zijn 22 jaar een speler die verder kan én wil groeien. Donald is een uitstekende aanvulling op ons middenveld en kan zich bij Roda onder de vleugels van trainer Harm van Veldhoven verder ontwikkelen", zegt hij tegen VI.

Van Geel benadrukt dat Donald niet als dé vervanger wordt gehaald van offensieve middenvelder Willem Janssen, die Roda JC na dit seizoen verlaat voor FC Twente. "Donald is meer een optie als controlerende of rechtermiddenvelder."