Klopp: "Dortmund kan nog verbeteren"

Niels (DerMeister)

Hoewel Borussia Dortmund de fiere koploper is van de Bundesliga, ziet Jürgen Klopp nog voldoende ruimte voor verbetering binnen de selectie. Dortmund imponeerde vooral in de maanden voor de winterstop met vloeiend combinatiespel.

Dat ging gepaard met resultaat, gezien de comfortabele voorsprong op de achtervolgers. Na de winterstop loopt het wat stroever bij de ploeg van Klopp, die stelt nog niets alles te hebben gezien van zijn selectie.

"We willen zo goed als mogelijk worden", zegt de trainer tegenover het Duitse Sport 1. "We controleren in fases, maar nog niet over negentig minuten. Er is nog voldoende ruimte voor verbetering en we gaan proberen dat de komende wedstrijden te realiseren. We zijn nu al heel goed, maar onze concurrenten zijn zeker niet slecht."

De voorsprong op nummer twee Bayer Leverkusen bedraagt liefst twaalf punten. Klopp: "Wat de titel betreft; daar denken we nog niet aan. We realiseren ons dat we nu in de meeste wedstrijden de favoriet zijn en dat de vele overwinningen ons een andere behandeling oplevert. Maar we zullen hard werken en dit accepteren."