Portal 2 geeft je meer te doen

wc-eend

Chet Faliszek van Valve heeft aangegeven dat ze in Portal 2 niet dezelfde puzzels als in het eerste deel willen gebruiken. Ze willen niet zomaar de eerste puzzels pakken en moeilijker maken. Nee de nieuwe puzzels zullen complexer worden maar niet zozeer moeilijker geeft Faliszek aan.

In de puzzels zal je als speler meer verschillende elementen gaan zien die je allemaal moet gaan gebruiken om een puzzel op te lossen. Dit maakt de puzzels niet moeilijker maar wel iets complexer omdat er meer handelingen zijn. Faliszek geeft ook aan dat ze veel verschillende mensen hebben ingebracht voor het testen van de puzzels.

Waar de een binnen enkele tellen de oplossing ziet zal de andere die oplossing moeilijk zijn. Faliszek geeft aan dat als iemand dan ook de oplossing ziet dat diegeen de puzzel ook echt kan oplossen. Snelheid en behendigheid zullen dus een kleinere rol spelen dan bijvoorbeeld inzicht.

Volgens Faliszek is de co-op al helemaal bizar aangezien spelers verschillende inzichten hebben tot de puzzels. De ene keer zal je zoiets hebben van "Hou je kop dicht en volg me" en de andere keer zal je een level voor de tweede keer spelen omdat je co-op partner een andere route heeft bedacht en wil uittesten.

Portal 2 zal 22 april uitkomen voor Xbox 360, PS3 en de PC.

Portal 2