LG wil PlayStation 3-verbod in VS

Redactie

Elektronicagigant LG eist dat Sony de PlayStation 3 in de Verenigde Staten van de markt haalt. Volgens het Koreaanse bedrijf zou de PlayStation 3 technologie bevatten die door LG gepatenteerd is in de VS.

Uit vrijgegeven documenten blijkt dat LG de zaak heeft neergelegd bij het Amerikaans handelscomité ITC. Dat comité controleert de in- en uitvoer en kan de import van een product verbieden.

Het gaat om vier patenten die te maken hebben met elektronische apparaten waarin een Blu-ray-speler of componenten daarvan zijn verwerkt. Momenteel zijn er meerdere versies van de PlayStation 3 beschikbaar. In de aanklacht van LG wordt melding gemaakt van een van deze versies, de CECH-2501A.

De PlayStation 3 die gelabeld is als CECH-2501A is het vernieuwde model met een harddisk van 160 gigabyte. Waarom LG alleen deze versie van de PlayStation 3 heeft genoemd is onbekend.

Volgens persbureau Bloomberg heeft LG de aanklacht tegen Sony ingediend uit wraak. In december spande Sony namelijk een rechtszaak aan tegen LG omtrent patenten rond technieken in mobiele telefoons.


LG wil PlayStation 3-verbod in VS (Foto: Novum)