Toestand Kubica verder verbeterd

Peterselieman

Lotus Renault GP heeft vandaag bekend gemaakt dat de toestand van Formule 1-coureur Robert Kubica verder is verbeterd. De Pool ligt sinds afgelopen zondag in het ziekenhuis nadat hij met een rally-auto op een vangrail klapte en deze zijn Skoda doorboorde.

Een zware operatie aan zijn rechterhand volgde, waarna hij op de intensive care werd gebracht om zijn toestand constant te kunnen monitoren. Gisteren was Kubica al in staat om even met zijn familie en doktoren te praten, daarna moest hij weer slapen. Zijn artsen weten nu te melden dat de Pool goed reageert op de behandeling en dat hij er klaar voor is om te vechten voor zijn comeback.

Donderdag zal Kubica opnieuw geopereerd worden om de breuken in zijn rechterschouder en -voet te behandelen, waarna hij enkele dagen later nog geholpen zal worden aan de gebroken elleboog die hij opgelopen heeft. De coureur zal nog zeker twee weken in het Santa Corona ziekenhuis verblijven, waarna besloten wordt waar hij zijn revalidatie voort zal gaan zetten.