HRT toont foto's 2011-bolide online

Peterselieman

Hispania Racing heeft vandaag online de eerste foto's van de 2011-bolide gepresenteerd. Het Spaanse team meldt dat de F111 in eigen beheer is ontwikkeld door technisch directeur Geoff Willis en hoofddesigner Paul White. De livery van de auto is verzorgd door Hollywood-ontwerper Daniel Simon.

De auto is een doorontwikkeling van de bolide zoals deze vorig seizoen werd gebruikt. Grootste visuele veranderingen zijn naast de livery de motorkap en de beweegbare achtervleugel die geïmplementeerd is. Teameigenaar José Ramon Carabante heeft voor later dit seizoen al enkele grote updates aangekondigd.

Simon is blij dat hij de kans gekregen heeft om het troosteloze donkergrijs om te toveren in iets aantrekkelijks. "Ik mis de visuele uitspatting van weleer en grote, opvallende startnummers. Het is leuk om te spelen met de beperkingen die de vorm van een Formule 1-auto je oplegt. Veel is onmogelijk, maar ik heb een manier gevonden om de auto te voorzien van de essentie van het racen," zei de ontwerper die een passie voor autosport heeft.

De bolide heeft nog veel ruimte over voor sponsoren. Deze is nu opgevuld met teksten als "This is a cool spot", "Strong suction effect, hold onto something when step here" en "Your logo here".