Vitesse zeer ontstemd over uitspraken Pot

Olga Kroeders

Vitesse is niet blij met de uitspraken van Cor Pot. De bondscoach van Jong Oranje uitte kritiek op het beleid dat wordt gevoerd bij Vitesse.

Davy Pröpper komt bij Vitesse niet aan spelen toe. Pot haalde hem desondanks bij de selectie van Jong Oranje. "Dit is een beetje een protest naar Vitesse toe", zei Pot tegen De Telegraaf. Daarnaast gaf Pot aan dat hij Pröpper heeft gezegd goed na te denken over een eventueel nieuw contract.

De Pers vroeg om een reactie bij technisch directeur Ted van Leeuwen. "We zijn daar zeer ontstemd over", zegt Van Leeuwen. "We vinden het zeer ongepast dat een bondscoach zich met het beleid van een club bemoeit en indirect ook daarmee de opstelling van de ploeg beïnvloedt. Je zou ook kunnen zeggen dat Pot aan Davy het advies geeft om niet bij te tekenen bij Vitesse. Dat kan natuurlijk niet."

Onder trainer Albert Ferrer komt Pröpper amper aan spelen toe. Door de komst van enkele spelers uit het netwerk van Merab Jordania is de middenvelder op het zijspoor beland. Afgelopen transferperiode kon hij de overstap maken naar Ajax, maar daar werkte Vitesse niet aan mee.