Huta Galung: "Het moet nu gebeuren"

Peterselieman

Jesse Huta Galung strandde gisteren al in de eerste ronde van de ABN AMRO World Tennis Tournament. De Nederlander ging met 4-6 en 4-6 onderuit tegen de Oostenrijker Jürgen Melzer. Toch kon hij niet ontevreden zijn, want het krachtsverschil was niet groot.

Huta Galung kreeg een wildcard voor het evenement en had met de nummer elf van de wereld een sterke tegenstander geloot. "Ik serveerde drie games slecht en die werden meteen afgestraft. Ik was ook sommige momenten niet helemaal scherp waardoor ik fouten maakte. Tegen deze jongens kun je een slechte game niet meer rechtbreien, dat is het verschil. Maar ik speelde niet minder, hij sloeg mij niet weg"

De Nederlander is in het afgelopen jaar stappen gaan maken in het tennis en staat nu 112e op de wereldranglijst. "Het heeft allemaal met geloof te maken. Nu geloof ik er in, ik speel goed. De goede lijn ga ik doortrekken, daar geloof ik heilig in. Op Roland Garros wil ik in de top honderd staan," zei de 25-jarige speler die beseft dat de tijd nu gaat dringen. "Ik ga niet op mijn 27ste nog futures spelen. Dus nu moet het gebeuren."