Voorlopig geen officiële functie Cruijff bij Ajax

Denny (nyny83)

Johan Cruijff gaat voorlopig geen officiële functie bekleden binnen Ajax. Maandagavond kwamen de clubleiding en de ledenraad van Ajax bij elkaar. Cruijff zou een technische functie moeten gaan innemen bij de Amsterdamse club, maar de clubleiding en de ledenraad kwamen gisteren niet tot een akkoord over het voornemen van drie platforms om zodoende technische zaken, financiën en de organisatie te toetsen. Later deze week gaat de ledenraad opnieuw om de tafel met de clubleiding.

Eind vorig jaar uitte Cruijff felle kritiek in zijn columns in De Telegraaf over Ajax. Dit leidde tot het vertrek van Martin Jol, het aanstellen van Frank de Boer als hoofdtrainer en meer oud-spelers in de ledenraad. Onder leiding van Keje Molenaar namen voormalige Ajacieden plaats in de ledenraad om zodoende meer 'knowhow' te brengen.

Of Cruijff zelf een officiële functie zal gaan bekleden binnen de Amsterdamse club is nog even afwachten. Het is onduidelijk op welke dag de ledenraad en de clubleiding weer met elkaar gaan praten.