Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 6

Olga Kroeders

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

In de Belgische competitie werd midweeks ook gespeeld. SV Zulte Waregem won de uitwedstrijd tegen Eupen met 0-2. Jeremy Bokila kwam bij de winnende ploeg in de tweede helft als invaller op het veld. Germinal Beerschot ging verrassend met 2-0 onderuit bij de nummer laatst Charleroi. Sherjill MacDonald kwam aan het begin van de tweede helft bij Germinal als invaller op het veld.

Na de 2-0 zege op Germinal, won Charleroi afgelopen weekend met dezelfde cijfers van sv Zulte Waregem. Jeremy Bokila kwam twintig minuten voor het einde als invaller op het veld bij Zulte. Zulte bezet na dit weekend de elfde plaats met 31 punten uit 25 wedstrijden. Met Ryan Donk in de basis verloor Club Brugge met 1-0 bij RC Genk. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 58e minuut gemaakt door Marvin Ogunjimi. Club Brugge bezet in de stand de vierde plaats met 42 punten uit 25 duels. sc Lokeren speelde bij Germinal Beerschot, met Sherjill MacDonald in de basis, met 1-1 gelijk. Donovan Deekman bleef bij Lokeren de gehele wedstrijd op de bank.

In de 2. Bundesliga won FC Augsburg afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen VfL Osnabrück met 0-2. Augsburg begon met de Nederlanders Paul Verhaegh, Gibril Sankoh en Kees Kwakman in de basis. In de stand staat Augsburg tweede met twee punten achterstand op koploper Hertha BSC. Hertha, met Maikel Aerts onder de lat, leed een verrassende 1-2 nederlaag thuis tegen Union Berlin. De winnende treffer werd in de 72e minuut gemaakt door Torsten Mattuschka. Santi Kolk begon bij Union, de nummer 13, in de basis en werd vlak voor tijd gewisseld.

De nummer zeven Energie Cottbus speelde met 3-3 gelijk tegen Alemannia Aachen. Jules Reimerink stond bij Energie in de basis. Arminia Bielefeld blijft de nummer laatst. De uitwedstrijd tegen FC Ingolstadt 04, de nummer eennalaatst, werd met 1-0 verloren. Romano Denneboom speelde bij Arminia de gehele wedstrijd mee.

 

Afgelopen weekend verloor Sunderland in de Premier League met 3-2 bij Stoke City. Robert Hurth scoorde vlak voor tijd de winnende treffer. Boudewijn Zenden kwam bij Sunderland vlak voor tijd als invaller op het veld.

In de Championship won Middlesbrough midweeks thuis met 2-0 van Scunthorpe United. Marvin Emnes speelde bij de winnende ploeg de gehele wedstrijd mee. Leicester City, met Patrick van Aanholt in de basis, won de uitwedstrijd bij Sheffield United met 0-1. De enige treffer werd in de vierde minuut gemaakt door Andy King. Swansea City won met 0-2 bij Bristol City door twee treffers van Darren Pratley. Dorus de Vries stond bij Swansea onder de lat terwijl Cedric van der Gun in de tweede helft inviel.

Met Patrick van Aanholt wederom in de basis won Leicester City afgelopen weekend met 4-1 van Barnsley. Andy King was goed voor twee treffers. Leicester bezet in de Championship de achtste plaats met 45 punten uit 30 duels. Swansea City, met Dorus de Vries in het doel, ging thuis met 0-1 onderuit bij Cardiff City. Het enige doelpunt werd vier minuten voor tijd gemaakt door Craig Bellamy. Swansea bezet inmiddels de vijfde plaats met 50 punten uit 30 duels.

In de League 1 verloor Plymouth Argyle, met Marcel Seip in de basis, midweeks met 1-0 bij Yeovil Town. Andrew Williams scoorde in de 66e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Brentford ging met 4-1 onderuit bij de nummer laatst Dagenham & Redbridge. Pim Balkestein speelde bij de verliezende ploeg de gehele wedstrijd mee.

Afgelopen weekend won Brentford thuis met 2-0 van Plymouth Argle. De twee treffers werden gemaakt door Myles Weston. Pim Balkestein zat bij Brenford de gehele wedstrijd op de bank terwijl Marcel Seip bij Plymouth wel het gehele duel meespeelde. Brentford bezet inmiddels de 14e plaats met 35 punten uit 28 duels. Plymouth Argyle staat achttiende met 33 punten uit 30 wedstrijden.


AEK Larnaca heeft de topper tegen APOEL Nicosia niet weten te winnen. In eigen huis ging het Oranje-getinte Larnaca met 1-2 ten onder. Kevin Hofland en Gregoor van Dijk speelden aan de kant van Larnaca de gehele wedstrijd mee. Door het verlies liep APOEL uit naar een voorsprong van maar liefst zestien punten. Op de tweede plaats, zeven punten achter APOEL, staat nog altijd Omonia Nicosia. Zij wonnen zaterdag in eigen huis met 2-0 van AEL Limassol. Bij de verliezende ploeg speelde Mike Zonneveld de volle negentig minuten mee. Nicky Hofs bleef de gehele wedstrijd op de bank.


Adelaide United heeft opnieuw dure punten laten liggen. Ditmaal werd in eigen huis met 0-1 van het lager geklasseerde Wellington Phoenix verloren. Sergio van Dijk speelde de gehele wedstrijd in de spits bij Adelaide, terwijl Andwélé Slory na ruim een uur spelen mocht invallen. Ook hij kon niets meer aan de score veranderen. Door de nederlaag staat Adelaide, met nog één speelronde te gaan, vier punten achter nummer twee Central Coast Mariners. Zij kwamen afgelopen weekend op bezoek bij Melbourne Heart niet verder dan 1-1. Patrick Zwaanswijk speelde de gehele wedstrijd mee bij Central Coast Mariners, terwijl Gerald Sibon dit bij de tegenstander deed. Rutger Worm begon ook in de basis bij Melbourne Heart, maar hij werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. Melbourne Heart staat na dit weekend op de zevende plaats.

Valencia heeft de derby tegen Hércules Alicante in winst weten om te zetten. Het werd 2-0. Hedewiges Maduro bleef bij Valencia de gehele wedstrijd op de bank, terwijl Royston Drenthe aan de kant van Hércules na een uur spelen in mocht vallen. Piet Velthuizen zat bij Hércules de gehele partij op de bank. Door de overwinning staat Valencia op de vierde plaats. Hércules vinden we terug op de vijftiende plek. Jeffrey Sarpong heeft met Real Sociedad, op bezoek bij Real Madrid, kansloos met 4-1 verloren. Onze landgenoot viel na ruim een uur spelen in, maar op dat moment stond zijn ploeg al met 3-0 achter. Sociedad staat na dit weekend op de tiende plek.


Stade Rennes heeft de topper tegen Paris Saint-Germain met 1-0 gewonnen. John Verhoek, het jongere broertje van Wesley Verhoek, mocht kort voor tijd invallen. Op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Door de overwinning steeg Stade Rennes naar de derde plaats. De achterstand op koploper Lille bedraagt vijf punten