Wederom vertragingen op Schiphol door wind

Redactie

Reizigers op Schiphol moeten ook zondag nog rekening houden met vertragingen en annuleringen. Door de harde wind is de capaciteit van de luchthaven beperkt.

Schiphol raadt reizigers aan de actuele vluchtinformatie goed in de gaten te houden via de website van de luchthaven en de sites van de luchtvaartmaatschappijen of via informatie op teletekst.

Zaterdag werden ongeveer veertig vluchten geannuleerd wegens de weersomstandigheden. Ook vrijdag had de luchthaven last van de harde wind.

In de nacht van zaterdag op zondag zorgde de harde wind voor weinig grote problemen. Zaterdagmiddag daarentegen had de brandweer het wel druk met vooral omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen.

In Zaandam viel een grote hoeveelheid betonnen dakpannen naar beneden bij een nieuwbouwpand naast station Zaandam en in Den Briel waaide een deel van een dak van een gymhal. In Monnickendam stortte een muur van een flatgebouw in. Niemand raakte gewond.

Zondagochtend neemt de zuidwesten wind wat af, maar volgens het KNMI neemt de wind zondagmiddag in het westen van het land weer toe. Daar zijn dan weer zware windstoten mogelijk tot 80 kilometer per uur.