Giraldo en Robredo in finale Santiago

Jeffrey

Santiago Giraldo en Tommy Robredo hebben zich geplaatst voor de finale van het tennistoernooi van Santiago. De als achtste geplaatste Colombiaan won op het Chileense gravel in drie sets van de Italiaan Potito Starace (5): 4-6, 7-6 (2), 6-1. Spanjaard Robredo, als zesde geplaatst, zorgde ervoor dat ook Italiaan Fabio Fognini (7) de eindstrijd niet haalde: 4-6, 6-2, 6-3.

Ivan Dodig plaatste zich voor het eerst in zijn carrière voor de finale van een ATP-toernooi. De 26-jarige Kroaat sloeg zich in Zagreb voor eigen publiek ten koste van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (3) naar de eindstrijd: 4-6, 7-6 (5), 6-4. Alleen Michael Berrer (8), die in een Duits onderonsje Florian Mayer met 6-1, 6-4 de baas was, kan de ongeplaatste Dodig nog van de titel houden.

Ook Kevin Anderson hoopt zondag in eigen land zijn eerste ATP-titel te pakken. De Zuid-Afrikaan (4) bereikte de finale in Johannesburg door Adrian Mannarino (6) uit Frankrijk met 6-7 (3), 6-0, 6-4 te verslaan. Somdev Devvarman zorgde ervoor dat de eindstrijd geen Zuid-Afrikaanse aangelegenheid wordt. De Indiër versloeg Izak van der Merwe met 6-2, 6-4.


Giraldo en Robredo in finale Santiago (Foto: Novum)