[DOD] Adams door, Dekker uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

Vandaag werden de eerste wedstrijden in het enkelspel van de 33e Dutch Open Darts afgewerkt. Martin Adams, titelverdediger in Veldhoven, is nog altijd in de race om zijn titel te prolongeren. Toch waren er ook een hoop verrassende uitslagen op de eerste speeldag.

Wie zich niet op hoeft te maken voor een tweede dag is Jan Dekker. Onze landgenoot, tijdens de afgelopen Lakeside nog goed voor een plek in de halve finale, ging met 3-0 onderuit tegen Willem van de Putten. Ook Darryl Fitton wist de volgende dag niet te halen. De Engelsman moest zijn meerdere erkennen in Wilbert van Koerten; 3-1.

Toch zijn er nog genoeg kanshebbers over die morgen een gooi gaan doen naar de titel. Naast Adams wisten onder meer Tony O'Shea, Dean Winstanley, Martin Atkins, Scott Waites, Stephan Bunting en Gary Robson zich te verzekeren van een plaatsje bij de laatste 128. Ook de Nederlanders Willy van der Wiel, Joey ten Berge, Frans Harmsen, Remco van Eijden, Wesley Harms en Edwin Max zullen morgen opnieuw in actie komen.

In het damestoernooi wisten maar lieft vijf Nederlandse dames zich bij de laatste zestien te scharen. Drea Boerema, Tamara Schuur, Karin Krappen, Francisca Hoenselaar en Carla Molema zullen morgen de strijd aangaan met de internationale toppers zoals Deta Hedman, Anastasia Dobromyslova, Trina Gulliver, Irina Armstron en Karen Lawman.