Eerste filmposter voor Captain America

Peter Breuls

Het is een spannend weekend voor fans van het Marvel Cinematic Universe, oftewel de comic-verfilmingen van Marvel die de komende tijd gaan verschijnen. Morgenavond, tijdens de Superbowl, zal de eerste volledige trailer van Captain America: The First Avenger verschijnen en in anticipatie daarop is deze week de eerste officiële filmposter verschenen bij Yahoo! Movies

Filmposter Captain America

De poster. Voor een iets grotere versie, zie Yahoo! Movies.

Naast de poster en de trailer zal Marvel dit weekend ook gratis een film-gerelateerde digitale comic releasen. De comic is de eerste van acht issues die zullen verschijnen tot de release van de film in juli.

Sinds Marvel met Iron Man en The Incredible Hulk zelf de verfimingen van hun comics is gaan beheren, wordt er langzaam een gedeelde continuïteit opgebouwd. Dit is te zien aan crossovers tussen de verschillende films, de film-editie comics die de verhalen vertellen zodat ze passen bij de films (in plaats van bij de reguliere comics) en de film The Avengers, waarin onder andere Iron Man en Captain America samenwerken. Nog voor de release van Captain America zal in mei Thor in de bioscopen verschijnen, over een van de andere Avengers.