De Boer: "Mounir kan starten"

André

Mounir El Hamdaoui is fit genoeg om tegen De Graafschap in de basis te beginnen. Dat zegt Ajax-trainer Frank de Boer op de officiële website.

El Hamdaoui maakte afgelopen weekend als invaller tegen NAC Breda (0-3 winst) al zijn rentree. "Hij is voor ons belangrijk. Mounir is honderd procent fit en kan morgen tegen De Graafschap beginnen," aldus De Boer. De vraag blijft echter of El Hamdaoui in het centrum van de aanval start of aan de linkerkant.

De Boer kijkt terug op een roerige week, waarin de transfer van Bas Dost afketste. Voor Luis Suarez en Urby Emanuelson werden geen vervangers gehaald. "Ik kijk daar met mixed feelings naar. We hebben nu een smalle selectie, al hebben we wel spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen."

Desondanks gelooft De Boer nog wel in de landstitel. "Al zal de factor geluk daarbij wel een rol spelen. Dan bedoel ik schorsingen, blessures en of de jonge spelers een constant niveau kunnen halen. Maar ik weet dat er in deze spelersgroep veel rek zit. Ze moeten volwassener worden in bepaalde spelsituaties, slimmer zijn en zich niet van de wijs laten brengen. Daar kunnen wij stappen maken en ook het positiespel kan beter. We zitten nu op zeventig procent."