Shirtsponsor haalt uit naar De Graafschap

Sjors (Sj0rSz)

Gerard Sanderink, directeur van Centric, overweegt om te stoppen met de sponsoring van De Graafschap. De beste man voelt zich namelijk niet serieus genomen door De Superboeren en heeft daarnaast een moeizame relatie met technisch directeur Leen Looyen.

"Ik ben verbijsterd en gefrustreerd, want De Graafschap is een club uit mijn hart gegrepen. Daarom ben ik ook teruggekeerd," liet Sanderink aan Omroep Gelderland weten. "We hebben deze zomer duidelijk afgesproken dat de organisatie zou professionaliseren, maar er komt geen moer van terecht. Niets is van de grond gekomen. Ook over het nieuwe stadion ben ik door de oud-voorzitter verkeerd voorgelicht. Er zou snel geld komen voor nieuwe spelers, maar ineens was dat geld er toch niet. Het lijkt ook wel of ze niet willen samenwerken met mij, want ik word nergens bij betrokken."

Ook de relatie tussen Sanderink en Looyen is niet optimaal te noemen. Beide mannen hebben in het verleden wel eens met elkaar gesproken, maar deze liepen vaak uit op ruzies. "Hij heeft niet de juiste uitstraling voor deze club. Hij luistert niet en weet alles beter. Maar ik zit er niet om met modder te gooien dus daar laat ik het maar bij."

Darije Kalezic, trainer van De Graafschap, kan overigens wel op de steun van Sanderink rekenen. "Hij heeft mijn vertrouwen. Het is een trainer die past bij deze club. Een gedreven man met discipline. Het is een behoorlijke uitdaging om met deze selectie te presteren in de eredivisie. Daar heb ik veel bewondering voor. De prestaties zijn de verdienste van de trainer, maar niet van degene die de selectie heeft samengesteld."

De Graafschap heeft inmiddels laten weten niet via de media op de uitlatingen van Sanderink te willen reageren. "We communiceren niet via de media. Maar ik vind dit wel jammer. We hadden zondag net een goed gesprek gehad met elkaar," liet Henk Bloemers, commercieel directeur van de ploeg uit Doetinchem, vandaag weten.

Bloemers benadrukte wel dat Centric erg belangrijk voor De Graafschap is. "Een bedrijf met een grote uitstraling. Sanderink heeft een goede naam opgebouwd, die man moet je niet zomaar negeren. Ook niet omdat hij kritiek levert. Wij zullen zelf ook niet zomaar de handdoek geven. Ik heb hem over dit verhaal trouwens zojuist nog gesproken. En we gaan binnenkort weer om tafel."

Technisch directeur Looyen wilde niet ingaan op de uitlatingen van Sanderink aan zijn adres. "Ik heb geen commentaar. Ik heb namelijk wel fatsoen."