Zubizarreta: "Afellay biedt Barcelona meer opties"

André

Ibrahim Afellay maakte woensdagavond zijn eerste goal in het shirt van FC Barcelona. Tegen Almeriá tekende hij voor de derde goal van de avond. Andoni Zubizarreta, technisch directeur van Barcelona, is onder de indruk van de Nederlandse middenvelder.

Afellay moest het tot op heden vooral hebben van invalbeurten, maar tegen Alméria begon hij in de basis. Afellay speelde een sterke wedstrijd en bekroonde zijn spel met een doelpunt. Zubizarreta stak na afloop de loftrompet over Ibi. "Afellay biedt Barcelona meer opties en wij geven hem de kans om te spelen. Hij is enorm gevaarlijk wanneer hij in het strafschopgebied van de tegenstander komt, en heeft een grote invloed op het spel. Als hij op deze manier door gaat, komt het wel goed met hem," aldus de technisch directeur tegenover Sport.es.

Afellay (24) tekende in januari een contract voor 5,5 seizoenen in Catalonië. Hij had een aflopend contract bij PSV waardoor Barcelona slechts drie miljoen euro hoefde over te maken naar de bankrekening van de Eindhovenaren.