Grote namen op Dutch Open Darts 2011

Sjors (Sj0rSz)

Komend weekend gaat het Dutch Open Darts weer van start. Dit dartstoernooi, dat voor deze editie maar liefst 1.898 inschrijvingen kent, wordt voor de tiende keer in Veldhoven gehouden.

Martin Adams en Deta Hedman wonnen vorig jaar bij respectievelijk de heren en de dames en zullen dit jaar gaan proberen hun titel te verdedigen. Daarnaast is bij de heren een groot deel van de top zestien van de wereld aanwezig. Scott Waites, Ross Montgomery, Dean Winstanley, Tony O’Shea en Darryl Fitton zijn slechts een aantal grote namen.

Naast de Britse delegatie zijn ook de Nederlandse darters uiteraard aanwezig. Zo zullen toppers als Jan Dekker, Joey ten Berge en Willy van der Wiel in Veldhoven hun opwachting gaan maken.

Ook bij de dames is de top weer uitstekend vertegenwoordigd. Zo geven naast Hedman ook Trina Gulliver en Francis Hoenselaar acte de présence. Daarnaast prijkt er ook nog een opvallende naam op de lijst, namelijk die van Anastasia Dobromylova. Zij maakte in 2009 de overstap van de BDO naar de PDC, maar bewandelde onlangs de omgekeerde weg.