Tales-serie krijgt vervolg

Redactie

De rollenspelserie Tales krijgt een vervolg. Tales of Graces F verschijnt voor de PlayStation 3. Dat heeft game-uitgever Namco Bandai woensdagnacht bekendgemaakt tijdens een presentatie in San Francisco.

Het spel volgt het verhaal van Asbel Lhant, een vrolijke, speelse jongen die op een dag vastbesloten is ridder te worden. Acht jaar later is Asbel een dappere ridder, maar na de dood van zijn vader is het Asbels taak de rol van zijn vader als feodale leider over te nemen.

Tales of Graces is het twaalfde deel uit de langlopende rollenspelserie die in 1995 begon op de Super Nintendo met Tales of Phantasia. Het rollenspel verscheen in 2009 voor de Nintendo Wii in Japan, een jaar later gevolgd door Tales of Graces F voor de PlayStation 3. Van de Wii-versie zijn in Japan bijna een kwart miljoen exemplaren verkocht, terwijl er voor de PlayStation 3-versie meer dan 330 duizend spellen op de teller staan.

Helaas is bij navraag gebleken dat Tales of Graces F alleen naar de Amerikaanse markt zal komen, aldus Namco Bandai Benelux.