'Schalke 04 bood Huntelaar aan'

Sjors (Sj0rSz)

Klaas Jan Huntelaar is door Schalke 04 aangeboden om verkocht te worden. Dat schrijft het Duitse blad Bild.

Trainer Felix Magath ontkent dat Schalke 04 haar duurste speler aller tijden alweer wil verkopen. Huntelaar heeft in de laatste acht competitiewedstrijden niet meer gescoord, waardoor hij al 689 minuten droog staat. Op 13 november maakte hij zijn laatste doelpunt tegen VfL Wolfsburg (2-2).

De kritiek op Huntelaar neemt toe en afgelopen weekend tegen 1899 Hoffenheim (0-1 verlies) werd hij al in de rust naar de kant gehaald. Via een tussenpersoon zou de speler links en rechts al aangeboden zijn. Magath: "We hebben Huntelaar niet aangeboden. Het werkt anders op de markt. Zaakwaarnemers komen naar ons toe om spelers aan te bieden."

Vlak voor het verstrijker van de transfermarkt baarde Schalke 04 opzien door Angelos Charisteas te halen. De Griek, die de afgelopen jaren amper aan spelen is toegekomen, moet de Duitse club aan doelpunten helpen. "We misten kracht in de lucht en iemand die heer en meester in de zestien is", aldus Magath, die Huntelaar daarmee een klap geeft. Overigens is Charisteas nog niet fit genoeg om dit weekend in actie te komen.