'Tien ploegen wilden El Hamdaoui inlijven'

Sjors (Sj0rSz)

Volgens Sigi Lens, zaakwaarnemer van Mounir El Hamdaoui, waren in de afgelopen transferperiode tien ploegen geïnteresseerd in de diensten van de Marokkaan. Dit liet hij aan NUsport weten.

Onder deze club bevonden zich onder meer Girondins Bordeaux, VfB Stuttgart en Galatasaray. Geen enkele formatie slaagde er overigens in om een transfer te bewerkstelligen.

Het mogelijke vertrek van El Hamdaoui stond overigens niet op zichzelf, aangezien de relatie tussen hem en trainer Frank de Boer niet goed was. Toch koos de aanvaller er uiteindelijk voor om nog een half jaar bij Ajax te blijven. Rik van den Boog, algemeen directeur zou een belangrijke rol in dit proces hebben gespeeld, aangezien hij een groot fan van de voetballer is.

El Hamdaoui heeft bij Ajax nog een contract, dat tot medio 2014 doorloopt. Mocht de samenwerking tussen hem en De Boer alsnog slecht uitpakken, dan zouden de Amsterdammers zich wederom op kunnen maken voor een flink transferbedrag. De Marokkaanse speler kwam afgelopen zomer voor vijf miljoen euro over van AZ.