Grote judoploeg naar Grand Slam Parijs

Olga Kroeders

Bondscoaches Maarten Arens (heren) en Marjolein van Unen (dames) hebben een grote ploeg ingeschreven om deel te nemen aan de Grand Slam van Parijs. Van Unen selecteerde onder meer Elisabeth Willeboordse en Anicka van Emden in de klasse -63 kg. Beide judoka's behaalden de voorgaande editie een medaille. Van Emden eindigde met zilver en Willeboordse greep brons.

De overige damesjudoka's die op het Franse toernooi in actie komen zijn Kitty Bravik (-52 kg), Juul Franssen (-57 kg), Elisabeth Willeboordse, Anicka van Emden (-63 kg), Linda Bolder (-70 kg), Marhinde Verkerk, Jennifer Kuijpers (-78 kg), Carola Uilenhoed, Janine Penders (+78 kg). Edith Bosch (-70 kg) beslist pas kort voor het toernooi of ze deelneemt. De voormalig wereldkampioen behaalde op de Masters in Baku reeds een Olympische nominatie.

Guillaume Elmont, die op de mat verschijnt in de klasse -81 kg, was de laatste Nederlander die zegevierde op het prestigieuze toernooi. Zijn overwinning dateert uit 2007. Naast Guillaume Elmont nodigde Arens ook Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont (-73 kg), Robby van Laarhoven, Marvin Huisman (-90 kg), Henk Grol, Danny Meeuwsen (-100 kg) en Luuk Verbij (+100 kg) uit.

De Grand Slam van Parijs maakt onderdeel uit van de Olympische kwalificatie. Een overwinning levert 300 punten op voor de wereldranglijst.