'Veh slachtoffert Van Nistelrooij'

Jeffrey

Ruud van Nistelrooy moet zijn slechte vorm bekopen met een reserverol tegen Sankt Pauli, schrijft Bild vandaag. De Nederlandse aanvaller van Hamburger SV wilde in de winterstop graag een transfer naar Real Madrid maken, maar dat mislukte.

In de daarop volgende wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt en 1. FC Nürnberg maakte Van Nistelrooy een slechte indruk. Het geduld van trainer Armin Veh raakt volgens de Duitse boulevardkrant op.

Mladen Petric keert in de stadsderby met Sankt Pauli terug van een blessure en daardoor kan Van Nistelrooy verhuizen naar de bank. De Nederlandse aanvaller kwam dit seizoen in zeventien competitieduels in actie. Daarin maakte hij zes doelpunten, waarvan zijn laatste tegen Schalke 04.

Van Nistelrooy wilde in januari zo graag naar Bernabéu verhuizen dat hij bereid was een gedeelte van de transfersom zelf over te maken. De Spaanse grootmacht koos uiteindelijk voor de tweede optie; Emmanuel Adebayor. De Togolees maakte in de verloren wedstrijd tegen Osasuna zijn debuut.