Mexicaanse drugskoningin krijgt botox in de cel

Redactie

Tralies en prikkeldraad konden niet voorkomen dat Sandra Avila Beltran, gezien als hoge baas binnen het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel, in de cel gewoon haar botoxbehandeling kreeg. Het lukte een arts in januari een bezoek te brengen aan de vrouwenafdeling van de Santa Martha Acatitla-gevangenis om daar bij de 'Koningin van de Pacific' een behandeling uit te voeren 'die niet is toegestaan voor gevangenen'.

Het hoofd van de medische staf en een bewaker zijn ontslagen, aldus de Mexicaanse autoriteiten.

De 50-jarige Avila Beltran zit sinds 2007 in hechtenis op verdenking van drugshandel, witwaspraktijken en georganiseerde misdaad. Een rechter sprak haar in december vrij, maar de aanklagers gingen in hoger beroep. Er hangt haar daarnaast mogelijk uitzetting naar de Verenigde Staten boven het hoofd vanwege de vondst van meer dan negen ton cocaïne bedoeld voor de VS. Avila Beltran ontkent alle aantijgingen en zegt haar geld te hebben verdiend met de verkoop van kleding en de verhuur van huizen.

Op het moment van haar arrestatie had Avila Beltran een relatie met de Colombiaanse drugshandelaar Juan Diego Espinoza Ramirez. Volgens de aanklagers is Avila Beltran al jaren op weg naar de top van de Mexicaanse drugshandel. Ze zou verschillende beruchte drugsbazen hebben verleid en Mexicaanse en Colombiaanse bendes hebben verenigd.


Mexicaanse drugskoningin krijgt botox in de cel (Foto: Novum)